B1 verslaat de gedoodverfde kampioen

Afgelopen zaterdag speelse de B1 tegen bijna kampioen OSC .
Deze goed voetballende ploeg had al 97 keer gescoord deze competitie en uit in Oosterhout kregen wij er ook flink van langs .
De trainer had na de sof tegen trekvogels de week ervoor lopen piekeren wat nu de beste opstelling zou zijn en hoe de tegenstander te bestrijden .
Het strijdplan was duidelijk , gelijk druk zetten en afjagen.
De basis begon met poul in de goal , mees links , centraal 2 beesten waarvan Nigel een sterke wedstrijd speelde en de spits compleet uitschakelde , en rechts wout .
Middenveld met Stijn , kilometervreter Mart en Sil
Voorin met gijs , luuk als afjager en ons toppertje en goaltjesdief suze .
De wedstrijd liep in het begin goed volgens plan van Marzouk , iedereen vervulde de taken goed en er was weinig aan de hand .
Kansen waren er de eerste helft bijna niet in deze fysieke wedstrijd met hoog tempo.
De wedstrijd brak open na een goed half uur , brakkenstein kreeg een vrije trap en Gijs ging achter de bal staan .
Zijn vrije trap leek een vangbal te worden voor de keeper maar die liet de bal los en deze ballen zijn dan voor suze die m binnentikte .
De tegenstander raakte meer geïrriteerd de scheidsrechter moest ook een paar waarschuwingen uitdelen .
De 2e helft probeerde OSC bij te schakelen omdat brakkenstein iets teveel inzakte en de ruimtes te groot werden .
Maar toen na een kwartier nog de 1-0 stand op t bord stond ging de aanvoerder van OSC flink over de schreef.
Op de middellijn notabene zette hij een sliding van achter in terwijl de bal al lang weg was .
Dat hij zo verbaasd reageerde dat hij geel kreeg en er 10 min uit moest waar rood op zijn plaats was geweest was een vreemde actie .
Met een man meer ging Brakkenstein op jacht na de 2e goal .
Maar de grootste kans was een afstandschot van OSC die leek in de bovenhoek te verdwijnen maar die Poul met een prachtige zweefduik uit de bovenhoek tikte .
De corner leverde niks op maar na een uittrap van Poul leek de aanval te smoren op t middenveld maar door goed afjagen van de in de rust ingevallen Maxim die de bal onderschepte en met een loepzuivere pass Suze vrij voor de keeper zette en ze schoot m knap keihard binnen 2-0 wat een stunt .
In het vervolg gebeurde er niet veel meer , OSC kon de sterke verdediging vandaag niet slopen .
Een dikverdiende overwinning van Brakkenstein .
Het was vooral genieten vd inzet van het team .
Een Mees die de zware taak had hun beste speler uit te schakelen en dat super deed .
Poul die solide keepte .
Nigel die de spits sloopte
Woutje Christiano die met de week meer uitgroeid als een goede back
Mart die kilometers heeft gerent
Sil die ook flink de beuk erin gooide
Stijn die als vanouds weer continue de diepte kon blijven zoeken
Luuk die zn eigen het snot voor de ogen liep
Suze die er toch weer 2 binnen schiet wat een toppertje is dat .
Gijs weer balvast als vanouds
Maxim die toch zijn waarde weer bewijst nu als invaller
Willem die altijd gevaarlijk is door zijn snelheid .
Marzouk had t bedacht en kreeg een mooie uitvoering voorgeschoteld .
De 4e plaats in de competitie is een feit nu , maar als je thuis wint van de 2 koplopers dan hadden we mee moeten doen voor de titel .
Genieten was t zeker afgelopen zaterdag .

Mvg Jean-paul