Kunstgrasvelden bij rksv Brakkenstein

Informatie over de kunstgrasvelden bij  rksv Brakkenstein
Op 5 oktober j.l. heeft de uitzending van Zembla tot veel reacties geleid over de veiligheid van de kunstgrasvelden vanwege het gebruik van gemalen autobanden als infill op de kunstgrasvelden.

Inmiddels hebben we een brief ontvangen van wethouder Renske Helmer van de gemeente Nijmegen. Hierin wordt gemeld:

Op 5 oktober heeft het televisieprogramma Zembla haar uitzending gewijd aan infill op de kunstgrasvoetbalvelden. De infill van gemalen autobanden (SBR) staat vanwege mogelijke gezondheidsrisico’s ter discussie, zo laat het programma zien. De uitzending van Zembla heeft al tot vragen geleid bij de gemeente en leden van uw Vereniging hebben misschien ook vragen.

Voor mij is dit aanleiding u te informeren over de situatie in Nijmegen. De gemeente Nijmegen heeft een groot aantal jaren geleden de keuze gemaakt om geen infill uit gemalen autobanden toe te passen. Wij passen op de kunstgrasvelden die in eigendom zijn van de gemeente Nijmegen de infill van synthetisch rubber (TPE) toe. Op dit moment is er nog één uitzondering nl. het kunstgrasveld dat gebruikt wordt door de NEC amateurs. Dit veld wordt echter eind van dit jaar vervangen zodat ook dit veld aan de gemeentelijke voorwaarden voldoet.

Met vriendelijke  groet,

Helmer-Englebert,

Wethouder Wethouder Wijken, Openbare Ruimte, Onderwijs, Sport en Accommodaties

Dit betekent dat het gevaar zoals geschetst in de documentaire van Zembla op 5 oktober, niet van toepassing is op de velden van rksv Brakkenstein.

Bestuur rksv Brakkenstein