Niek Hermans gaat rksv Brakkenstein verlaten

De hoofdtrainer van rksv Brakkenstein, Niek Hermans, heeft dinsdag 24 september bij het bestuur en de technische commissie aangegeven zijn contract op te zeggen. Reden hiervan is dat hij een baan als Technisch Jeugdcoördinator bij de KNVB heeft geaccepteerd. Deze valt helaas niet te combineren met het trainen van een elftal bij een amateurvereniging.

Niek treedt per 1 november in dienst van de KNVB en is met de KNVB overeengekomen dat hij uiterlijk tot en met de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop actief zal blijven voor rksv Brakkenstein. Zo hebben wij als vereniging de tijd om ons te oriënteren op een waardige vervanger.

Uiteraard zijn het bestuur en de technische commissie teleurgesteld dat de zeer prettige samenwerking met Niek al zo snel ten einde komt, maar we begrijpen zijn beslissing. De vereniging gunt hem deze stap uiteraard van harte en is er trots op dat er wederom een trainer via rksv Brakkenstein een mooie stap in zijn trainerscarrière heeft weten te zetten.

Niek Hermans: “Het voelt voor mij persoonlijk heel dubbel dat ik rksv Brakkenstein nu alweer zal gaan verlaten. In de korte tijd dat ik hier ben, heb ik erg prettig met de spelersgroep, staf, bestuur en technische commissie samengewerkt. Echter is het altijd mijn ambitie geweest om fulltime in het voetbal actief te zijn en daarom kon en wilde ik deze kans niet laten lopen. Er staat een jonge en ambitieuze spelersgroep waar nog veel rek in zit, het voelt voor mij dan ook als een verplichting om een positieve bijdrage aan hun ontwikkeling te blijven leveren in het restant van mijn dienstverband en deze op een mooie manier af te sluiten.”

Rksv Brakkenstein zal in de tussentijd op zoek gaan naar een geschikte vervanger van Niek Hermans. Geïnteresseerde kandidaten kunnen zich melden bij het hoofd van de technische commissie, Hans Peterse (h.peterse84@gmail.com).

Niek Hermans in de pers

Na bekendmaking van het vertrek van Niek bij Brakkenstein, sprak de regionale krant De Gelderlander met hem. “Ik vind het heel vervelend voor de spelers en de club dat ik zo snel alweer vertrek. Ik had het naar mijn zin. Maar nu krijg ik een kans die ik niet voorbij kan laten gaan.” Lees het artikel.