Bestuur rksv Brakkenstein krijgt cadeaus uit Spanje

Jordi Vila en andere spelers van Brakkenstein 1 en 2 overhandigen cadeaus uit Spanje aan het bestuur van rksv Brakkenstein. “De club heeft het mogelijk gemaakt dat wij een vriendschappelijke wedstrijd in Spanje konden spelen. Daar wil ik het bestuur voor bedanken.”

Het gaat om cadeaus van een team uit een dorp in de buurt van Girona, Costa Brava. Ze speelden op 22 juni 2019 een vriendschappelijke wedstrijd tegen een mix van spelers uit het eerste en tweede elftal van rksv Brakkenstein. Contactpersoon is Jordi Vila, de Spaanse centrale verdediger van Brakkenstein 1. Jordi: “Het sociale aspect is een belangrijk onderdeel van voetbal. Het moet ook leuk zijn. En het is altijd goed om zulke internationale ervaringen op te doen.” De Brakkensteinse voetbalclub maakte het mogelijk dat de heren het reisje konden maken.

“Het was heel leuk”, zegt Jordi over de uitwedstrijd. “Na de wedstrijd maakte het Spaanse team een ontzettend grote pan paella voor ons en hebben we samen in hun clubhuis geluncht. En ‘s avonds deden we gezamenlijk een drankje. We hebben ze de polonaise geleerd en zij lieten ons Spaanse muziek horen.” De rest van de week was Brakkenstein ‘alleen’ in de Costa Brava. De spelers zijn onder meer naar Barça-stadion Camp Nou geweest.

Versierde dakpan

Als bedankje voor de wedstrijd heeft het voetbalteam uit Spanje nu cadeaus naar Nijmegen gestuurd. Er is onder meer een versierde dakpan die wat Jordi betreft in het clubhuis van Brakkenstein opgehangen kan worden. “Leuk om als aandenken te hebben voor deze wedstrijd”, denkt hij. Ook de eerder uitgewisselde voetbalshirts en zelfontworpen wedstrijdsjaals zijn om die reden belangrijk voor de Brakkenstein-verdediger.

De twee teams hebben nog steeds contact, bijvoorbeeld als er tijdens een Brakkenstein-feest een bekend Spaans nummer wordt gedraaid. Dan sturen de heren filmpjes en foto’s naar Girona. Jordi: “Het zou erg leuk zijn als dit team – of een ander internationaal team – volgend jaar naar ons toe kan komen.”

Over Jordi Vila

Jordi Vila is dit jaar begonnen aan zijn derde seizoen bij rksv Brakkenstein. De centrale verdediger uit Spanje, die ook voor zijn studie al naar het buitenland vertrok, zocht een leuke voetbalclub in Nijmegen toen hij er een aantal jaar geleden een baan vond. “Bij Brakkenstein voelde ik mij gelijk heel welkom. Ik heb het hier naar mijn zin. Of ik nog meer internationale ambities heb? Voor nu niet, ik blijf vooralsnog bij deze club.”

Foto’s

Hierbij een selectie van foto’s uit het archief van Jordi Vila. Oh, en of onze mannen gewonnen hebben? Jordi: “Ja, het werd 2-3 voor Brakkenstein.”