Brakkenstein 3 kampioen

Maandag 16 mei, 12.00 uur, sportpark Brakkenstein: 22 tot op het bot gemotiveerde spelers van Brakkenstein 3 en AWC 4 staan gereed om te beginnen aan de belangrijkste wedstrijd in hun carrière! De winnaar van deze clash mag zich kampioen noemen!

De mannen van Brakkenstein komen helaas met 1-0 achter, het aanvalsspel verloopt ietwat stroperig, het tempo ligt te laag om AWC écht in de problemen te brengen. Na de rust hetzelfde beeld: Brakkenstein veel aan de bal, maar tot echt gevaarlijke momenten komt het niet! Dan valt toch de gelijkmaker, blijdschap alom! De enorme schare fans op het terras rukt zich los van de telefoon (nieuwe groepsapp, deze moet natuurlijk geïnstalleerd en uitvoerig getest en becommentarieerd worden…) en wordt wild van vreugde…

Helaas herpakt AWC zich en maakt binnen enkele minuten 1-2 en 1-3. Brakkenstein blijft voetballen en langzaam lijkt er wat meer druk op het doel van AWC te ontstaan. Dan valt de 2-3, daarna lijkt het vuur te zijn ontstoken. In elk geval op het veld, naast het veld blijft het winderig en koud.

Het spel golft op en neer, er wordt verwoed gestreden om elke meter, hier en daar is wat onderlinge irritatie, de scheids is gedwongen enkele keren geel te trekken. Ondanks de scherpere duels blijft de wedstrijd sportief en is er wederzijds respect tussen de gladiatoren!

Dan valt de eigenlijk niet meer verwachte 3-3, en na een listig passje valt de wonderschone 4-3! Brakkenstein kampioen… Maar helaas, ook deze wedstrijd kent ‘dying seconds’ en daarin valt de gelijkmaker: 4-4!

De verlenging wordt gedomineerd door de boys van Brakkenstein, maar de stand verandert niet meer: Strafschoppen!

Om en om worden de pingels onberispelijk ingeschoten, daar veranderen ook beide (uitstekend) doelmannen niets aan. Totdat Martijn zijn heroïsche redding verricht… De laatste Elfer wordt verzilverd en daarmee mogen de mannen van Brakkenstein 3 zich de terechte kampioen noemen!

De mannen van AWC tonen zich een groot verliezer, sportief worden handen geschud en gelukwensen overgebracht. Zo hoort het!

Tweede Pinksterdag 2016 zal de annalen ingaan als een dag waarop op sportpark Brakkenstein een waar spektakelstuk plaatsvond, waar alles in zat: spanning, sensatie, mooie goals, verdriet, glorie, af en toe een lekker zonnetje, harde wind, regenbuien, maar vooral voetbal!

Proficiat!

Jos Leenders