Plezier in de zon bij Brakkenstein

Plezier in de zon…

Op maandag 2 mei jl. was het weer zover: de Univé voetbaldagen! Drie dagen lang konden kinderen uit de hele regio samen voetballen onder de bezielende leiding van zo’n 25 vrijwilligers!

Er hadden zich ruim 90 jongens en meisjes aangemeld. Allereerst werd aan iedere deelnemer een prachtig tenue uitgedeeld, waarna acht groepen werden geformeerd van ongeveer 12 spelers en speelsters. Op het hoofdveld en in het Stadion waren reeds verschillende circuitjes uitgezet, die vol enthousiasme door de deelnemers werden ‘aangevallen’… Verschillende partijvormen, kegelschieten, behendigheidsoefeningen, noem maar op.

Direct na de lunch, waarbij de kinderen in opperste rust hun boterhammetjes smeerden en nuttigden, mochten er penalty’s worden genomen op twee geweldige keepers, te weten Stan Bruijsten en Roger Otten. Vooral laatstgenoemde verrichtte enkele prachtige reddingen…

Na de pauze gingen de circuitjes en partijvormen weer van start, waarna rond 15.00 uur een einde kwam aan een fantastische dag. De deelnemers gingen vermoeid, verbrand, maar zeer tevreden naar huis!

Dinsdag was weer een mooie dag met ook weer een grote verscheidenheid aan voetbalgerelateerde spelletjes en partijvormen. Ook vandaag was het penaltyschieten een spannend gebeuren!

Woensdag was alweer de laatste dag van dit prachtige evenement! Bij Axitraxi waren verschillende luchtkussens gehuurd, die reeds in alle vroegte waren opgebouwd. Er werd fanatiek gevoetbald op een veld met een opblaasbare boarding, er was dartvoetbal, de bal moest in gaten worden geschoten, de schotsnelheid kon worden gemeten, er werd gekegelvoetbald en natuurlijk waren er weer de penalty’s. De lunch bestond uit verantwoorde frietjes met een licht gezonde snack…

Aan het einde van weer een topdag werden er prijsjes uitgereikt! Glunderende kindergezichten alom…

De organisatoren Thierry van Ottele, Arno van Suijlen en Roger Otten hebben wederom een geweldige prestatie geleverd, gesteund door een grote groep zeer enthousiaste vrijwilligers!

De vraag werd gesteld: “Wat levert dit evenement onze vereniging op?” Het antwoord op deze vraag zie je vast terug op de foto’s op de site…

 

Jos Leenders

secretaris rksv Brakkenstein

0 Comments