Voorbeschouwing Brakkenstein 1 – SCP 1

“Sfeer prima, maar we moeten scherp blijven”

Bij Brakkenstein 1 is na de overwinning van zondag 30 april op naaste concurrent Nijmegen 1, de sfeer vanzelfsprekend uitstekend. Maar trainer Koen Renswoude waarschuwt zijn team er wel voor scherp en gefocust te blijven voor de wedstrijd van aanstaande zondag tegen SCP 1 uit Puiflijk.

Begin december werd SCP thuis in Puiflijk nog schijnbaar makkelijk met 1-4 opzij gezet door het team van Renswoude, maar de trainer zal nu zeker niet gaan verkondigen dat het zondag een ‘makkie’ gaat worden. “De sfeer in het team is op dit moment natuurlijk fantastisch”, vertelt Renswoude, “want we hebben allemaal toch de indruk dat we de finale vorig weekend hebben gespeeld. Een terechte 1-2 overwinning in mijn ogen, want we waren de sterkere ploeg.”

Door die overwinning staat Brakkenstein nu met vier punten verschil op nummer twee Nijmegen op kop en kan de competitie zondag beslist worden. Want na deze wedstrijd staat er alleen nog de uitwedstrijd naar DVE-Trajanus. Maar Renswoude wil het eerst zelf zien, al zegt hij dat ook bij zijn spelers het vertrouwen nu natuurlijk enorm is.

Zondag kan hij aantreden met de sterkste formatie, slechts een speler is geschorst. Renswoude: “Dat is dit seizoen ook zeker onze kracht geweest, ik heb altijd over een fitte basisgroep van achttien man kunnen beschikken. Je zag dat andere teams die luxe vaak niet hadden. Daar wil ik de leden van de verzorgende staf dan ook een groot compliment voor maken. Door de week zijn die tijdens de training het hele seizoen al bezig om kleinere en grotere pijntjes weg te werken.”

Ook zegt Renswoude dat er goed gekeken is naar de achtergrond van de spelers. “Er zitten jongens bij die al werken, die nog naar school, of die een sportopleiding volgen. Dat betekent dat je elke speler individueel moet bekijken en begeleiden, zodat er geen overbelasting plaatsvindt. Bij iemand die al de hele dag gesport heeft, is de energie sneller op, dus daar moet je tijdens de trainingen rekening mee houden.”

Als het zondag lukt om met een overwinning de overgang naar de derde klasse veilig te stellen, zal op de bank een zeer trotse trainer zitten. Renswoude vertrekt komend seizoen als nieuwe hoofdtrainer naar de Groesbeekse Boys en het ligt zeer voor de hand dat hij dan zijn voormalige team, dat dan getraind wordt door Mark Otten, tegenkomt. “Ik zie ernaar uit en reken op spannende wedstrijden. Al hoop ik natuurlijk wel dat ik ook dan weer aan het langste eind trek”, vertelt hij lachend.